Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten biszkopt jest banalnie prosty wystarczy że dodamy do masy kakao oraz kawę rozpuszczalną i mamy pyszny biszkopt kakaowo - kawowy gotowy. Polecam
mikser, blaszka, łyżka drewniana, miska, papier do pieczenia,
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2626
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2626
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek następnie ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania na przemian cały czas miksując dodajemy porcjami cukier oraz po 1 żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z kakao, kawą rozpuszczalną oraz proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej juz nie miksując przesiewamy suche składniki i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej blaszki wyrównując powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 - 35 minut ( najlepiej do suchego patyczka). Wyjmujemy i odkładamy do wystudzenia. Smacznego Rada; Składniki powinny być w temperaturze pokojowej, blaszkę wielkości 18/ 28 wykładamy papierem do pieczenia, szklanka o poj. 250 ml.
Biszkopt w przekroju.
Przygotowanie masy na biszkopt.