Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten biszkopt jest banalnie prosty wystarczy że dodamy do masy kakao oraz kawę rozpuszczalną i mamy pyszny biszkopt kakaowo - kawowy gotowy. Polecam
mikser, blaszka, łyżka drewniana, miska, papier do pieczenia,
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 40
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 32
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 20
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 40
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 32
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 20
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek następnie ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania na przemian cały czas miksując dodajemy porcjami cukier oraz po 1 żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z kakao, kawą rozpuszczalną oraz proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej juz nie miksując przesiewamy suche składniki i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej blaszki wyrównując powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 - 35 minut ( najlepiej do suchego patyczka). Wyjmujemy i odkładamy do wystudzenia. Smacznego Rada; Składniki powinny być w temperaturze pokojowej, blaszkę wielkości 18/ 28 wykładamy papierem do pieczenia, szklanka o poj. 250 ml.
Biszkopt w przekroju.
Przygotowanie masy na biszkopt.