Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mąki orkiszowej. Jest trochę cięższy niż klasyczny, ale smaczny, w smaku przypomina piernika.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 520
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10744
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19676
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 520
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10744
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19676
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Do białek dodać wszystkie pozostałe składniki i lekko wymieszać (można mikserem na niskich obrotach). Ciasto powinno być puszyste, ale dość gęste. Na koniec dodać rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki morele. Wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy (o wymiarach około 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 30–35 minut. Wystudzony oprószyć cukrem pudrem.