Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mąki orkiszowej. Jest trochę cięższy niż klasyczny, ale smaczny, w smaku przypomina piernika.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 40
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 40
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Do białek dodać wszystkie pozostałe składniki i lekko wymieszać (można mikserem na niskich obrotach). Ciasto powinno być puszyste, ale dość gęste. Na koniec dodać rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki morele. Wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy (o wymiarach około 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 30–35 minut. Wystudzony oprószyć cukrem pudrem.