Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mąki orkiszowej. Jest trochę cięższy niż klasyczny, ale smaczny, w smaku przypomina piernika.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13834
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5790
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13834
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5790
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Do białek dodać wszystkie pozostałe składniki i lekko wymieszać (można mikserem na niskich obrotach). Ciasto powinno być puszyste, ale dość gęste. Na koniec dodać rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki morele. Wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy (o wymiarach około 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 30–35 minut. Wystudzony oprószyć cukrem pudrem.