Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt ucierany z truskawkami

Przepis dnia 2016-06-08
Biszkopt ucierany z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 6685

Sezon truskawkowy już otwarty, pierwsze ciasto z truskawkami gotowe.

Składniki

  • 6 jajek
  • 8 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3/4 kostki margaryny
  • 3 łyżki oleju
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru kryształ 1 cukier waniliowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy cukier waniliowy i ucieramy aż cukier się dobrze utrze.
    Następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy olej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Do środka wciskamy truskawki.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 60 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń