Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-05-2022
Dziś mam dla Was przepis na smaczne ciasto. Biszkopt nasączony kawą, banany, krem mascarpone, a na wierzchu kakao. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Koniecznie musicie spróbować. Nam bardzo smakowało. Piekłam w tortownicy 24 cm.
Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier cały czas miksując.
Kiedy piana będzie gęsta, dodać żółtka.
Miksować jeszcze chwilę. Na koniec przesiać obie mąki i kakao.
Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, 25 minut.
Kawę i cukier wsypać do gorącej wody. Zostawić do wystudzenia.
Śmietankę ubić, kiedy będzie gęsta dodać cukier puder i mascarpone.
Zmiksować na jednolity, gęsty krem.
Przestudzony biszkopt nasączyć kawą.
Następnie ułożyć banany pokrojone w plasterki.
Na to wyłożyć krem mascarpone.
Wierzch posypać kakao.
Gotowe ciasto schłodzić kilka godzin
w lodówce.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bi...
Odsłon: 157227
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 242
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 242
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier cały czas miksując. Kiedy piana będzie gęsta, dodać żółtka. Miksować jeszcze chwilę. Na koniec przesiać obie mąki i kakao. Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, 25 minut.
Kawę i cukier wsypać do gorącej wody. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić, kiedy będzie gęsta dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na jednolity, gęsty krem. Przestudzony biszkopt nasączyć kawą. Następnie ułożyć banany pokrojone w plasterki.
Na to wyłożyć krem mascarpone. Wierzch posypać kakao.
Gotowe ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przepisy Desery
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Mięciutkie bułki odrywane z wiśniami lub innymi owocami. Smaczne również bez...
Odsłon: 30
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 242