Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11442
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2124
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11442
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2124
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, olej i aromat. Miksując dodajemy po 1 żółtku. Pod koniec ubijania dodajemy przesiane mąki z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody i odstawiamy na 5 minut. Dolewamy wrzątku aby całość zajmowała ponad pół szklanki wody , mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder, na koniec wlewamy ostudzoną żelatynę. Masę wlewamy na biszkopt, przykrywamy drugim biszkoptem i wykładamy drugą część masy. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu ( używamy odrobinę mniej wody). Studzimy i tężejącą wylewamy na nasze ciasto.