Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne ciasto z brzoskwiniowym nadzieniem i bitą śmietaną.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 281
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 149
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1553
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 281
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 149
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1553
Składniki
Przygotować nadzienie – brzoskwinie zmiksować razem z syropem dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę, wymieszać, odstawić do stężenia w chłodne miejsce.
Przygotować biszkopt: żółtka oddzielić od białek, dodać proszek do pieczenia i odstawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszać delikatnie na najniższych obrotach. Na koniec dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu do suchego patyczka przez około 25 minut, wystudzić.
Ubić śmietanę na sztywno.
Na ostudzony biszkopt wylać tężejące brzoskwinie i ubitą śmietanę, włożyć do lodówki na co najmniej 4 godziny aby całość stężała, przed podaniem według uznania udekorować wierzch czekoladowymi kuleczkami.