Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie orzeżwiające i smaczne ciasto.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2147
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11447
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 119
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2147
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11447
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 119
Składniki
Białka oddzielić od żółtek .Do białek dodać szczyptę soli ubijać dodając stopniowo cukier,kiedy białka są już dobrze ubite/sztywne/dodajemy po 1 żółtku i nadal ubijamy dodając gorącą wodę / masa zwiększy objętość/ . Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do piecz. delikatnie mieszając.Gotową masę wylewamy na blachę/25-35/wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika /175stopni/pieczemy 25-30 min.Zimny biszkopt przekroić na 2 części. Galaretki rozpuszczamy wg. przepisu do zgestniałej dodajemy owoce i wykładamy na 1 cz. biszkopta wstawiamy do lodówki do dobrego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno /można dodać 2 łyżki cukru /do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szkl ciepłej wody żelatynę i na tarce ścieramy czekoladę,mieszamy masę wykładamy na galaretkę przykrywamy 2 częścią biszkopta. Na wierzch ciasta dajemy lukier lub cukier puder. schodzić ciasto w lodówce ok.1 godz. SMACZNEGO