Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1618
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 526
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 379
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 65
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1618
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 526
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 379
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 65
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć białka z żółtkami, dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać łyżką drewnianą. piec ok 12-15 minut (biszkopt jest cienki więc szybko się upiecze) w 180 st. Tak samo przygotować 2 biszkopt. Wystudzić,.
Galaretki poziomkowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Przygotować truskawki, umyć oczyścić i przekroić na pół. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać połowę masy szybko powbijać truskawki (1/2 kg) i zalać resztą masy. (musimy postępować sprawnie gdyż masa zastyga szybko). Przykryć drugim biszkoptem. Poukładać pozostałą resztę truskawek włożyć na godzinę do lodówki. Przygotować galaretkę truskawkową. 2 opakowania rozpuścić w 750 ml wrzątku. Przestudzić. Zalać schłodzone truskawki tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.