Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przełożony usmażonymi jabłkami z galaretką i kremem budyniowym. Z powodzeniem zastąpi ciacho tortowe. Polecam
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4354
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1702
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 194
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 351
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 258
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4354
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1702
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 194
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 351
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 258
Składniki
Ubić białka na sztywno, dodać żółtka następnie cukier. Na koniec przesianą mąkę i proszek. Biszkopt piec w tem. 160 st. przez 10 min. następnie podnieść temperaturę do 180 st. piec jeszcze przez około 40 min.
Obrane, przetarte jabłka usmażyć na wolnym ogniu dodając na koniec do gorących jabłek galaretki ,wymieszać energicznie. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony biszkopt przełożyć jabłkami.
Ugotować budyń z z pół litra mleka dodając 5 łyżek cukru. Wystudzić. Zmiksować budyń z masłem lub margaryną i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypuję gorzką czekoladą ale można również usmażyć wiórki kokosowe na łyżce masła z cukrem. Smacznego :)