Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 606

Dodano:

Odsłon: 31177

Biszkopt przełożony usmażonymi jabłkami z galaretką i kremem budyniowym. Z powodzeniem zastąpi ciacho tortowe. Polecam

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biszkopt z jabłkami

Przygotowanie

  1. Ubić białka na sztywno, dodać żółtka następnie cukier. Na koniec przesianą mąkę i proszek.
    Biszkopt piec w tem. 160 st. przez 10 min. następnie podnieść temperaturę do 180 st. piec jeszcze przez około 40 min.

  2. Obrane, przetarte jabłka usmażyć na wolnym ogniu dodając na koniec do gorących jabłek galaretki ,wymieszać energicznie. Odstawić do wystudzenia.

    Wystudzony biszkopt przełożyć jabłkami.

  3. Ugotować budyń z z pół litra mleka dodając 5 łyżek cukru. Wystudzić.
    Zmiksować budyń z masłem lub margaryną i wyłożyć na ciasto.
    Wierzch posypuję gorzką czekoladą ale można również usmażyć wiórki kokosowe na łyżce masła z cukrem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Salvage 20 lutego 2016 Wygląda bardzo apetycznie i z pewnością tak smakuje -))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń