Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porosty biszkopt z jabłkami i bita śmietaną zapraszam po przepis .
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
Składniki
Biszkopt Jajka ubijam z cukrem następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam dokładnie .Gotowe ciasto wylewam do formy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 30 minut .Upieczony biszkopt zostawiam do ostygnięcia następnie kroje go na 2 blaty .
Żelatynę rozpuszczam w cieplej wodzie ,Snieżkę z mlekiem ubijam i dodaje żelatynę i wsypuje wiórki kokosowe mieszam .
Na pierwszy blat biszkoptu wykladam podgrzane jabłka ze słoika dodaje do nich galaretkę ,gdy mam jabłka świeże obieram spietram na tarce na grubych oczkach lekko dusze na wolnym ogniu i tez dodaje galaretkę .Gotowe jabłka wykladam na biszkopt na nie polowe ubitej masy przykrywam druga polowa biszkoptu resztę masy wykladam na wierzch równam i posypuje kolorową posypką .
Tak przygotowane ciasto wstawiam do lodówki do schłodzenia na kilka godzin lub na noc ,po dokładne wykonanie zapraszam na film . Smacznego