Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, bardzo smaczne. Rozpływające się w ustach, dawno mi tak żadne ciasto nie smakowało :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93929
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2727
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93929
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2727
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania lśniącej piany.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami.
Do piany stopniowo dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do powstałej masy wsypywać mieszankę 'mączną' i dokładnie, ale delikatnie wszystko połączyć. NA koniec dodać do masy pokrojone jabłka i pokrojoną czekoladę. Wymieszać.
Gotową masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dół) blaszki, o wymiarach ok 24 cm x 38 cm. Piec około 45-60 min, w temperaturze 160-170 stC, do tak zwanego suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)