Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, bardzo smaczne. Rozpływające się w ustach, dawno mi tak żadne ciasto nie smakowało :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104084
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104084
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania lśniącej piany.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami.
Do piany stopniowo dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do powstałej masy wsypywać mieszankę 'mączną' i dokładnie, ale delikatnie wszystko połączyć. NA koniec dodać do masy pokrojone jabłka i pokrojoną czekoladę. Wymieszać.
Gotową masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dół) blaszki, o wymiarach ok 24 cm x 38 cm. Piec około 45-60 min, w temperaturze 160-170 stC, do tak zwanego suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)