Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z masą brzoskwiniową i kokosem

biszkopt z masą brzoskwiniową i kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 43071

Efektowne, a zarazem bardzo proste ciasto. Po prostu delicje:))

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 4 jaj w prostokątnej blaszce.

  2. Ugotować budyń w 1 szklance soku z brzoskwiń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić.

  3. Ubić pianę z 3 białek (+ szczypta soli i sody oczyszczonej), następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Do piany wsypać opakowanie wiórek i wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w temp. 160 stopni, aż się lekko zrumieni.

  4. Budyń i żółtka zmiksować razem, oddzielnie margarynę. Następnie połączyć wszystkie składniki również przy pomocy miksera. Na koniec dodać brzoskwinie pokrojone w kosteczki i wymieszać delikatnie łyżką.

  5. Na biszkopt wyłożyć masę, a na nią położyć zapieczony kokos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 23 kwietnia 2010 To musi być przepyszne, i jak ślicznie wygląda! Taka masa nawet bez kokosowej pierzynki musi być smaczna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 22 kwietnia 2010 Pysznie wygląda i chętnie bym spróbowała. Kiedyś upiekę, a teraz do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń