Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Przygotowanie masy jabłkowej
jakla ze słoików wykladam do garnka i podgrzewam
następnie dodaje3 galaretki mieszam by sie rozpuściły odstawiam by jabłka lekko przestygły .Można przysmażyć świeże jabłka jak nie mamy prażonych .
Przygotowanie polewy
10 gr margaryny ,2 łyżki cukru ,1 łyżka kakao i 2 łyżki wody daje do rondelka rozpuszczam i odstawiam by ostygła i zgasła .
Upieczony ostudzony biszkopt kroje na 2 blaty pierwszy umieszczam w formie w której piekliśmy biszkopt i wykladam masę budyniową na nią przestudzone jabłka przykrywam druga polowa biszkoptu .Wierzch ciasta polewam przestudzona polewą ozdabiam dowolną posypką ,gotowe ciasto wstawiam do stężenia na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę udanych wypieków .
Przygotowanie biszkoptu
z jajek oddzielam białka i ubijam z odrobina soli na sztywna piane dodaje po jednym żółtko i po łyżce cukier ubijam następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao łącze składniki .Biszkopt piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce w 200 stopniach bez trrmoobiegu 30 minut .Forma 28 cm
Przygotowanie masy budyniowej
budynie gotuje wedle przepisu na opakowaniu tylko daje 3 szkl zamiast 4 mleka ,ugotowany budyń odstawiam do ostygnięcia .Gdy budy ostygnie ucieram go z miękka margaryna lub masłem dodając po łyżce budyniu na końcu dodaje wiórki kokosowe całość mieszam .
Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół
Odsłon: 61807
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 79
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 78
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 79
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 78
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotowanie masy jabłkowej jakla ze słoików wykladam do garnka i podgrzewam następnie dodaje3 galaretki mieszam by sie rozpuściły odstawiam by jabłka lekko przestygły .Można przysmażyć świeże jabłka jak nie mamy prażonych .
Przygotowanie polewy 10 gr margaryny ,2 łyżki cukru ,1 łyżka kakao i 2 łyżki wody daje do rondelka rozpuszczam i odstawiam by ostygła i zgasła .
Upieczony ostudzony biszkopt kroje na 2 blaty pierwszy umieszczam w formie w której piekliśmy biszkopt i wykladam masę budyniową na nią przestudzone jabłka przykrywam druga polowa biszkoptu .Wierzch ciasta polewam przestudzona polewą ozdabiam dowolną posypką ,gotowe ciasto wstawiam do stężenia na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę udanych wypieków .
Przygotowanie biszkoptu z jajek oddzielam białka i ubijam z odrobina soli na sztywna piane dodaje po jednym żółtko i po łyżce cukier ubijam następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao łącze składniki .Biszkopt piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce w 200 stopniach bez trrmoobiegu 30 minut .Forma 28 cm
Przygotowanie masy budyniowej budynie gotuje wedle przepisu na opakowaniu tylko daje 3 szkl zamiast 4 mleka ,ugotowany budyń odstawiam do ostygnięcia .Gdy budy ostygnie ucieram go z miękka margaryna lub masłem dodając po łyżce budyniu na końcu dodaje wiórki kokosowe całość mieszam .
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 49
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208