Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z masą makową zapraszam po przepis
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Biszkopt ;Jajka z cukrem ubijam na puszysta masę dodaje mąkę z proszkiem i kakao dokładnie mieszam, ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem i piekę biszkopt w nagrzanym piekarniku 200 stopniach 30 minut .Biszkopt po upieczeniu zostawiam by ostygł .
Masa śmietanowa ;cukier puder daje do miski wsypuje smietanex i wlewam schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno.
Ostudzony biszkopt dziele na 2 blaty, pierwszy blat wkładam do formy w której piekłam ciast wykladam poł puszki masy makowej równam na nią wykladam polowe masy śmietanowej przykrywam drogim plackiem resztę masy śmietanowej wykładam na wierzch ciasta równam i posypuje drobno pokrojonymi orzec Po dokładne wykonanie zapraszam na film.