Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z masą makową zapraszam po przepis
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 75
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4836
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 75
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4836
Składniki
Biszkopt ;Jajka z cukrem ubijam na puszysta masę dodaje mąkę z proszkiem i kakao dokładnie mieszam, ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem i piekę biszkopt w nagrzanym piekarniku 200 stopniach 30 minut .Biszkopt po upieczeniu zostawiam by ostygł .
Masa śmietanowa ;cukier puder daje do miski wsypuje smietanex i wlewam schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno.
Ostudzony biszkopt dziele na 2 blaty, pierwszy blat wkładam do formy w której piekłam ciast wykladam poł puszki masy makowej równam na nią wykladam polowe masy śmietanowej przykrywam drogim plackiem resztę masy śmietanowej wykładam na wierzch ciasta równam i posypuje drobno pokrojonymi orzec Po dokładne wykonanie zapraszam na film.