Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z masą makową zapraszam po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Biszkopt ;Jajka z cukrem ubijam na puszysta masę dodaje mąkę z proszkiem i kakao dokładnie mieszam, ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem i piekę biszkopt w nagrzanym piekarniku 200 stopniach 30 minut .Biszkopt po upieczeniu zostawiam by ostygł .
Masa śmietanowa ;cukier puder daje do miski wsypuje smietanex i wlewam schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno.
Ostudzony biszkopt dziele na 2 blaty, pierwszy blat wkładam do formy w której piekłam ciast wykladam poł puszki masy makowej równam na nią wykladam polowe masy śmietanowej przykrywam drogim plackiem resztę masy śmietanowej wykładam na wierzch ciasta równam i posypuje drobno pokrojonymi orzec Po dokładne wykonanie zapraszam na film.