Pyszny biszkopt z masą makową zapraszam po przepis
Biszkopt z masą makową i bitą śmietaną
Składniki
- Jajka 4
- cukier 1 szkl
- mąka pszenna 1 szkl
- proszek do pieczenia łyżeczka
- kakao łyżka
- orzechy 0,5 szkl
- cukier puder 0,5 szkl
- śmietanex 2 szt
- śmietana 30 % 500 ml
- gotowa masa makowa 0,5 puszki
Składniki
- Jajka 4
- cukier 1 szkl
- mąka pszenna 1 szkl
- proszek do pieczenia łyżeczka
- kakao łyżka
- orzechy 0,5 szkl
- cukier puder 0,5 szkl
- śmietanex 2 szt
- śmietana 30 % 500 ml
- gotowa masa makowa 0,5 puszki

Etapy przygotowania
Biszkopt ;Jajka z cukrem ubijam na puszysta masę dodaje mąkę z proszkiem i kakao dokładnie mieszam, ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem i piekę biszkopt w nagrzanym piekarniku 200 stopniach 30 minut .Biszkopt po upieczeniu zostawiam by ostygł .

Masa śmietanowa ;cukier puder daje do miski wsypuje smietanex i wlewam schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno.
Ostudzony biszkopt dziele na 2 blaty, pierwszy blat wkładam do formy w której piekłam ciast wykladam poł puszki masy makowej równam na nią wykladam polowe masy śmietanowej przykrywam drogim plackiem resztę masy śmietanowej wykładam na wierzch ciasta równam i posypuje drobno pokrojonymi orzec Po dokładne wykonanie zapraszam na film.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)



Składniki
- Jajka 4
- cukier 1 szkl
- mąka pszenna 1 szkl
- proszek do pieczenia łyżeczka
- kakao łyżka
- orzechy 0,5 szkl
- cukier puder 0,5 szkl
- śmietanex 2 szt
- śmietana 30 % 500 ml
- gotowa masa makowa 0,5 puszki
Biszkopt ;Jajka z cukrem ubijam na puszysta masę dodaje mąkę z proszkiem i kakao dokładnie mieszam, ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem i piekę biszkopt w nagrzanym piekarniku 200 stopniach 30 minut .Biszkopt po upieczeniu zostawiam by ostygł .
Masa śmietanowa ;cukier puder daje do miski wsypuje smietanex i wlewam schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno.
Ostudzony biszkopt dziele na 2 blaty, pierwszy blat wkładam do formy w której piekłam ciast wykladam poł puszki masy makowej równam na nią wykladam polowe masy śmietanowej przykrywam drogim plackiem resztę masy śmietanowej wykładam na wierzch ciasta równam i posypuje drobno pokrojonymi orzec Po dokładne wykonanie zapraszam na film.
Pyszotka:)
Pyszne ciasto :)
Smakowity i apetyczny biszkopt.;)
Pychotka 👍