Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt właściwie każdy zna, ale zrobić puszysty to już sztuka. Tym razem bez kremu czy bitej śmietany wersja light.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Ubić pianę z białek, w osobnym naczyniu żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga masa dosyć rośnie). Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier dalej ubijając pianę na wysokich obrotach. Dodawać po łyżce masę z żółtek. Następnie dodawać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszając delikatnie łyżką. Wylać masę na formę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. piec 20 min. w 180 st.
Gdy biszkopt wystygnie rozłożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu (ja zawsze daję mniej wody). SMACZNEGO!