Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KOLOROWY ,SZYBKI ,SMACZNY
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
DO MISKI DAĆ SZCZYPTĘ SOLI,ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK,BIAŁKA DAĆ DO MISKI Z SOLĄ I UBIJAĆ DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER I ŻÓŁTKA,KIEDY MASA ZGĘSTNIEJE WLAĆ OLEJ I UBIJAĆ DALEJ AŻ SIĘ ŁADNIE WMIESZA POTEM WLAĆ 0,5 SZKL GORĄCEJ WODY,UBIJAĆ DALEJ.W SUMIE UBIJAM OK.20 MIN.
CIASTO WYLAĆ NA BLACHĘ /25/38CM./ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA PIEC W 180 STOPNIACH 30/35 MIN.MYŚLĘ ŻE KAŻDY MA WŁASNY WYPRÓBOWANY SPOSÓB NA PIECZENIE BISZKOPTA JA PIEKĘ W SPOSÓB JAKI PODAJĘ PO WYSTUDZENIU PRZEKROIĆ NA DWIE CZĘŚCI.
PRZED PIECZENIEM CIASTA NALEŻY ROZPUŚCIĆ GALARETKI OSOBNO KIWI I TRUSKAWKOWĄ W DWÓCH NIEPEŁNYCH SZKLANKACH.
ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO/MOŻNA DODAĆ 1 ŁYŻKĘ CUKRU/DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ KIWI,CHWILĘ MIKSOWAĆ I WYLAĆ NA POŁOWĘ BISZKOPTA PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ
TRUSKAWKI WYŁOŻYĆ NA WIERZCH CIASTA /WIĘKSZE PRZEKROIĆ/ ZALAĆ TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ WSTAWIĆ NA 1, 1,5 GODZ. DO LODÓWKI SMACZNEGO!