Desery Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
DO MISKI DAĆ SZCZYPTĘ SOLI,ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK,BIAŁKA DAĆ DO MISKI Z SOLĄ I UBIJAĆ DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER I ŻÓŁTKA,KIEDY MASA ZGĘSTNIEJE WLAĆ OLEJ I UBIJAĆ DALEJ AŻ SIĘ ŁADNIE WMIESZA POTEM WLAĆ 0,5 SZKL GORĄCEJ WODY,UBIJAĆ DALEJ.W SUMIE UBIJAM OK.20 MIN.
CIASTO WYLAĆ NA BLACHĘ /25/38CM./ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA PIEC W 180 STOPNIACH 30/35 MIN.MYŚLĘ ŻE KAŻDY MA WŁASNY WYPRÓBOWANY SPOSÓB NA PIECZENIE BISZKOPTA JA PIEKĘ W SPOSÓB JAKI PODAJĘ PO WYSTUDZENIU PRZEKROIĆ NA DWIE CZĘŚCI.
PRZED PIECZENIEM CIASTA NALEŻY ROZPUŚCIĆ GALARETKI OSOBNO KIWI I TRUSKAWKOWĄ W DWÓCH NIEPEŁNYCH SZKLANKACH.
ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO/MOŻNA DODAĆ 1 ŁYŻKĘ CUKRU/DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ KIWI,CHWILĘ MIKSOWAĆ I WYLAĆ NA POŁOWĘ BISZKOPTA PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ
TRUSKAWKI WYŁOŻYĆ NA WIERZCH CIASTA /WIĘKSZE PRZEKROIĆ/ ZALAĆ TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ WSTAWIĆ NA 1, 1,5 GODZ. DO LODÓWKI SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

dayzi 23 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Mniam2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 23 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Podziwiam Twoje ciasta, takie apetyczne.2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 23 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Nie piekłam biszkoptu z olejem i gorącą wodą...ale ciasto wygląda na bardzo smaczne, tym bardziej, że z truskawkami.2 Kto głosował? | Odpowiedz