Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto biszkoptowe z dodatkiem brzoskwiń oraz pysznej galaretki. Ciasto proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek ubijając je na sztywną masę ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka na przemian z cukrem. Gdy białka mamy ubite dodajemy stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników już nie mikserem tylko drewnianą łyżką. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy o wielkości 25/36 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na pół czyli na dwie części. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy. Ser ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę łączymy delikatnie z serem. Brzoskwinie odsączamy na sitku , kroimy w kostkę i dodajemy do masy śmietanowo - serowej. Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu ( tylko mniej wody). Dolną cześć biszkoptu wkładamy z powrotem do formy, smarujemy dżemem, nakładamy masę śmietanowo - serową z brzoskwiniami. Na masę nakładamy drugą część biszkoptu, a na biszkopt tężejącą galaretkę. Gotowe ciasto posypać wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. Smacznego.