Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto biszkoptowe z dodatkiem brzoskwiń oraz pysznej galaretki. Ciasto proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek ubijając je na sztywną masę ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka na przemian z cukrem. Gdy białka mamy ubite dodajemy stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników już nie mikserem tylko drewnianą łyżką. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy o wielkości 25/36 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na pół czyli na dwie części. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy. Ser ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę łączymy delikatnie z serem. Brzoskwinie odsączamy na sitku , kroimy w kostkę i dodajemy do masy śmietanowo - serowej. Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu ( tylko mniej wody). Dolną cześć biszkoptu wkładamy z powrotem do formy, smarujemy dżemem, nakładamy masę śmietanowo - serową z brzoskwiniami. Na masę nakładamy drugą część biszkoptu, a na biszkopt tężejącą galaretkę. Gotowe ciasto posypać wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. Smacznego.