Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne ciasteczko do popołudniowej niedzielnej kawy .
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425042
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425042
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę , później dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czs ubijając dodawaj po jednym żółtku ,
Po trochu dodawaj mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia cały czs mieszając .
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące . Do formy (24x28 cm) wysmarownej tłuszczem i wysypanej tartą bułką wlej ciasto i ułóż na wierzchu delikatnie opanierowane mąką jabłka .
Pieczemy w piekarniku o temp.180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO