Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z sokiem Frugo i galaretką. Ciasto z bitą śmietaną, posypane tartą czekoladą. Ciasto delikatne i pyszne.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*
krem-Na soku z cukrem,ugotować budynie.Budynie najpierw rozmieszać z wodą.Odstawić i do gorącego ,wmieszać galaretki do rozpuszczenia.Masę lekko ostudzić,często mieszając. Wylać na biszkopt, zabezpieczony papierem.
Ułożyć warstwę herbatników.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce. Zimną śmietanki ubić z cukrem i Śnieżką.Na koniec zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i krótko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.
Na górę zetrzeć ciemną czekoladę i schłodzić.