Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z sokiem Frugo i galaretką. Ciasto z bitą śmietaną, posypane tartą czekoladą. Ciasto delikatne i pyszne.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*
krem-Na soku z cukrem,ugotować budynie.Budynie najpierw rozmieszać z wodą.Odstawić i do gorącego ,wmieszać galaretki do rozpuszczenia.Masę lekko ostudzić,często mieszając. Wylać na biszkopt, zabezpieczony papierem.
Ułożyć warstwę herbatników.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce. Zimną śmietanki ubić z cukrem i Śnieżką.Na koniec zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i krótko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.
Na górę zetrzeć ciemną czekoladę i schłodzić.