Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z sokiem Frugo i galaretką. Ciasto z bitą śmietaną, posypane tartą czekoladą. Ciasto delikatne i pyszne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457055
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1284
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457055
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1284
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*
krem-Na soku z cukrem,ugotować budynie.Budynie najpierw rozmieszać z wodą.Odstawić i do gorącego ,wmieszać galaretki do rozpuszczenia.Masę lekko ostudzić,często mieszając. Wylać na biszkopt, zabezpieczony papierem.
Ułożyć warstwę herbatników.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce. Zimną śmietanki ubić z cukrem i Śnieżką.Na koniec zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i krótko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.
Na górę zetrzeć ciemną czekoladę i schłodzić.