Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kakaowym biszkopcie japońskim z kremem mascarpone. Ciasto z porzeczką i galaretką, bardzo pyszne.
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2471
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 977
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2471
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 977
Składniki
biszkopt-Trzepaczką rozetrzeć żółtka z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem i kakao. Mieszać łopatką dolewając mleko a potem olej. Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do ciasta i delikatnie wmieszać łopatką. Na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto. Nagrzać piekarnik do 150*C.i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą. Piec ok.50-60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier. Biszkopt włożyć do blaszki zabezpieczonej wyżej boki.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Serek z jogurtem i pudrem trochę zmiksować, dolewając śmietanki i ubić z fixem. Na koniec dolewać letniej żelatyny i zmiksować ale nie długo bo krem zgęstnieje.Wyłożyć na biszkopt w blaszce.
owoce-porzeczkę umyć, obrać z szypułek i osuszyć. Rozsypać na kremie.
galaretka-Wodę zagotować, odstawić i rozmieszać tam galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na placek. Schłodzić.