Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny jabłecznik na delikatnym, biszkoptowym cieście
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 jajka i 1 żółtko, śmietankę, roztopioną, przestudzoną margarynę, proszek do pieczenia i sól, zmiksować razem na jednolitą masę. Połowę ciasta wylać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec około 15 minut w 180 st. C. Upieczone, gorące ciasto posmarować białkiem,
wyłożyć mus jabłkowy, przykryć pozostałym ciastem. Piec w 180 st. C, około 20 - 25 minut. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem (cukier puder wymieszać z odrobiną gorącej wody)
Smacznego :-)