Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny jabłecznik na delikatnym, biszkoptowym cieście
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 jajka i 1 żółtko, śmietankę, roztopioną, przestudzoną margarynę, proszek do pieczenia i sól, zmiksować razem na jednolitą masę. Połowę ciasta wylać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec około 15 minut w 180 st. C. Upieczone, gorące ciasto posmarować białkiem,
wyłożyć mus jabłkowy, przykryć pozostałym ciastem. Piec w 180 st. C, około 20 - 25 minut. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem (cukier puder wymieszać z odrobiną gorącej wody)
Smacznego :-)