Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe biszkopty z 4 składników. Szybkie i proste. Będą świetną bazą do deserów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115573
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115573
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i umieszczamy je w misce. Dodajemy cukier i ubijamy wszystko razem mikserem. Kiedy piana jest sztywna, to dodajemy żółtka po kolei i dokładnie razem wszystko mieszamy. Do sitka wsypujemy obie mąki i stopniowo przesiewamy je do masy jajecznej. Delikatnie staramy się wmieszać suche składniki do ciasta, tak aby nie powstały grudki i masa pozostała puszysta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy ciasto po jednej łyżeczce (w kształcie kółek), zachowując odstępy. Biszkopty pieczemy przez około 15 minut do lekkiego zrumienienia. Po wystudzeniu biszkopty delikatnie stwardnieją i staną się lekko chrupkie.