Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe biszkopty z 4 składników. Szybkie i proste. Będą świetną bazą do deserów.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i umieszczamy je w misce. Dodajemy cukier i ubijamy wszystko razem mikserem. Kiedy piana jest sztywna, to dodajemy żółtka po kolei i dokładnie razem wszystko mieszamy. Do sitka wsypujemy obie mąki i stopniowo przesiewamy je do masy jajecznej. Delikatnie staramy się wmieszać suche składniki do ciasta, tak aby nie powstały grudki i masa pozostała puszysta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy ciasto po jednej łyżeczce (w kształcie kółek), zachowując odstępy. Biszkopty pieczemy przez około 15 minut do lekkiego zrumienienia. Po wystudzeniu biszkopty delikatnie stwardnieją i staną się lekko chrupkie.