Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopty

Biszkopty

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 487

Dodano:

Odsłon: 1507

Domowe biszkopty z 4 składników. Szybkie i proste. Będą świetną bazą do deserów.

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek i umieszczamy je w misce. Dodajemy cukier i ubijamy wszystko razem mikserem. Kiedy piana jest sztywna, to dodajemy żółtka po kolei i dokładnie razem wszystko mieszamy. Do sitka wsypujemy obie mąki i stopniowo przesiewamy je do masy jajecznej. Delikatnie staramy się wmieszać suche składniki do ciasta, tak aby nie powstały grudki i masa pozostała puszysta.

  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy ciasto po jednej łyżeczce (w kształcie kółek), zachowując odstępy. Biszkopty pieczemy przez około 15 minut do lekkiego zrumienienia. Po wystudzeniu biszkopty delikatnie stwardnieją i staną się lekko chrupkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń