Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe dwukolorowe biszkopciki bez dodatku cukru pieczone na jednej blaszce. Można po upieczeniu pokroić całość na kawałki i jeść same lub z dodatkiem serka, jogurtu czy owoców. Albo posmarować całość serkiem z dodatkiem owoców i zwinąć, otrzymując w ten sposób roladę. Smacznego!
Mikser, miska, dwie miseczki, łopatka do wybierania ciasta
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2737
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2737
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180°C. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
Do ubitych białek dodawaj po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dosypuj po trochu mąkę. Na końcu dodaj rozgniecionego banana.
Większość ciasta wylej na przykrytą papierem do pieczenia blachę. Do pozostałej masy wsyp łyżkę kakao i wymieszaj. Wylej kakaowe ciasto, lejąc paskami na rozlaną wcześniej masę. Przesuwając po masie patyczkiem drewnianym, zrób esy floresy. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 10 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu pokrój na mniejsze kawałki i podawaj jako przekąskę z serkiem i owocami lub nadziewaj serkiem i owocami i zwiń, tworząc roladę. Smacznego!