Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe dwukolorowe biszkopciki bez dodatku cukru pieczone na jednej blaszce. Można po upieczeniu pokroić całość na kawałki i jeść same lub z dodatkiem serka, jogurtu czy owoców. Albo posmarować całość serkiem z dodatkiem owoców i zwinąć, otrzymując w ten sposób roladę. Smacznego!
Mikser, miska, dwie miseczki, łopatka do wybierania ciasta
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 423
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21913
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 423
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21913
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180°C. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
Do ubitych białek dodawaj po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dosypuj po trochu mąkę. Na końcu dodaj rozgniecionego banana.
Większość ciasta wylej na przykrytą papierem do pieczenia blachę. Do pozostałej masy wsyp łyżkę kakao i wymieszaj. Wylej kakaowe ciasto, lejąc paskami na rozlaną wcześniej masę. Przesuwając po masie patyczkiem drewnianym, zrób esy floresy. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 10 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu pokrój na mniejsze kawałki i podawaj jako przekąskę z serkiem i owocami lub nadziewaj serkiem i owocami i zwiń, tworząc roladę. Smacznego!