Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 2384

Dodano:

Odsłon: 2082

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego to szybkie w przygotowaniu ciacho bez pieczenia.

Składniki

  • pół kostki masła,
  • 125 g groszku ptysiowego,
  • 1/4 szklanki wody,
  • pół szklanki cukru,
  • 1,5 łyżki kakao,
  • 1 szklanka mleka w proszku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy masło, cukier, kakao i wlewamy wodę. Wszystko stawiamy na ogniu i często mieszamy. Gdy tylko się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.

    Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i groszek. Mieszamy dokładnie.

    Masę przekładamy do foremki keksowej.

    Schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń