Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem na mleku w proszku, ale tak samo smaczny
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Do garnka wlać mleko, dosypać kakao. Dobrze wymieszać aby nie było grudek. Dodać cukier i masło (pokroić na mniejsze kawałki, szybciej rozpuści się). Wszystko gotować do rozpuszczenia. Wystudzić. W tym czasie pokruszyć herbatniki. Do lekko wystudzonej masy dodać mleko w proszku i wymieszać. Na końcu dorzucić herbatniki i ponownie wymieszać. Masę wylać do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia lub folią, po wystudzeniu włożyć do lodówki.