Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem na mleku w proszku, ale tak samo smaczny
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
Składniki
Do garnka wlać mleko, dosypać kakao. Dobrze wymieszać aby nie było grudek. Dodać cukier i masło (pokroić na mniejsze kawałki, szybciej rozpuści się). Wszystko gotować do rozpuszczenia. Wystudzić. W tym czasie pokruszyć herbatniki. Do lekko wystudzonej masy dodać mleko w proszku i wymieszać. Na końcu dorzucić herbatniki i ponownie wymieszać. Masę wylać do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia lub folią, po wystudzeniu włożyć do lodówki.