Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy z herbatnikami

Blok czekoladowy z herbatnikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1338

Dodano:

Odsłon: 16673

Tym razem na mleku w proszku, ale tak samo smaczny

Składniki

  • 400g mleka w proszku
  • 150g herbatników
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki mleka
  • nie pełna szklanka cukru
  • 250g masła (margaryny)
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać mleko, dosypać kakao. Dobrze wymieszać aby nie było grudek. Dodać cukier i masło (pokroić na mniejsze kawałki, szybciej rozpuści się). Wszystko gotować do rozpuszczenia. Wystudzić. W tym czasie pokruszyć herbatniki. Do lekko wystudzonej masy dodać mleko w proszku i wymieszać. Na końcu dorzucić herbatniki i ponownie wymieszać. Masę wylać do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia lub folią, po wystudzeniu włożyć do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń