Do góry

Desery Przepis na:

Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem

Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 3906

Dodano:

Odsłon: 3331

Przepyszne, mięciutkie bułki z jabłkami, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.

Składniki

  • 200 g niemieckiego chudego twarożku lub homogenizowanego serka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • cukier waniliowy
  • 110 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia= łyżka stołowa
  • 3 średniej wielkości jabłka, obrane ze skórki, pocięte w grube kawałki
  • Cukier i cynamon do obtoczenia upieczonych bułeczek
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.

  2. Dodać kawałki jabłek. Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być. Ulepić 6 do 9 bułeczek* i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.

  3. Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 września 2018 Zrobiłam Twoje bułeczki i jestem zachwycona :) Są niesamowicie pyszne i będę wracała do przepisu jeszcze wiele razy:)Polecam wszystkim!!!! Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń