Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, mięciutkie bułki z jabłkami, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1123
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3297
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 812
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1123
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3297
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 812
Składniki
Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.
Dodać kawałki jabłek. Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być. Ulepić 6 do 9 bułeczek* i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.
Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe :-)