Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, smakowite ciastka wystarczy tylko wymieszać łyżką. W tej wersji jest podsmażony boczek, słodkie jabłka, odrobina trawy cytrynowej i pieprz cytrynowy. Ciastka są oczywiście słodkie z lekko słonawą nutą. Dalej podnoszę sobie ciśnienie, więc trochę kombinuję w smakach.
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1327
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 132
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 59
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1327
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 132
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 59
Składniki
Wychodzi ok. 10-12 sporych ciastek. Boczek przesmażyć na patelni do przyrumienienia., ostudzić i drobno pokroić. Margarynę stopić, ostudzić. Jajka dobrze roztrzepać z oboma cukrami, dolać zimny tłuszcz, dodać trawę cytrynową, pieprz, potem mąkę z proszkiem. Mieszać łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w dość drobną kostkę i wmieszać w ciasto razem z boczkiem, wtedy można podsypać 10 g mąki.
Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 16-20 minut.