Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, smakowite ciastka wystarczy tylko wymieszać łyżką. W tej wersji jest podsmażony boczek, słodkie jabłka, odrobina trawy cytrynowej i pieprz cytrynowy. Ciastka są oczywiście słodkie z lekko słonawą nutą. Dalej podnoszę sobie ciśnienie, więc trochę kombinuję w smakach.
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4956
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 111
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1055
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4956
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 111
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1055
Składniki
Wychodzi ok. 10-12 sporych ciastek. Boczek przesmażyć na patelni do przyrumienienia., ostudzić i drobno pokroić. Margarynę stopić, ostudzić. Jajka dobrze roztrzepać z oboma cukrami, dolać zimny tłuszcz, dodać trawę cytrynową, pieprz, potem mąkę z proszkiem. Mieszać łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w dość drobną kostkę i wmieszać w ciasto razem z boczkiem, wtedy można podsypać 10 g mąki.
Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 16-20 minut.