Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki są puszyste, miękkie a ich wykonanie jest szybkie i dziecinnie proste.
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 102
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 167
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 102
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 167
Składniki
Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Kulki smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.