Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki są puszyste, miękkie a ich wykonanie jest szybkie i dziecinnie proste.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2286
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2286
Składniki
Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Kulki smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.