Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki są puszyste, miękkie a ich wykonanie jest szybkie i dziecinnie proste.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11477
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1229
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2260
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11477
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1229
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2260
Składniki
Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Kulki smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.