Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4861
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9382
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4861
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9382
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Składniki
Półokrągłą salaterkę wysmaruj tłuszczem. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Truskawki przebierz, 50 dag włóż do garnka, zasyp cukrem, dodaj sok z cytryny i mieszając gotuj aż cukier się rozpuści, wsyp galaretkę, zmiksuj. ochłodź. Mascarpone zmiksuj z jogurtem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i żelatyną. Odłóż 2/3 kremu, wymieszaj z czekoladą. Na spód salaterki wlej 1/3 kremu stracciatella zastudź. Na to wlej mus czekoladowy. Zastudź. Na nim ułóż resztę pokrojonych na połówki truskawek. Zalej białym kremem, a ten resztą kremu stracciatella. Ochładzaj przez noc. Rano wybij na paterę. Udekoruj truskawkami i miętą.