Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4537
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1607
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4537
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1607
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Składniki
Półokrągłą salaterkę wysmaruj tłuszczem. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Truskawki przebierz, 50 dag włóż do garnka, zasyp cukrem, dodaj sok z cytryny i mieszając gotuj aż cukier się rozpuści, wsyp galaretkę, zmiksuj. ochłodź. Mascarpone zmiksuj z jogurtem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i żelatyną. Odłóż 2/3 kremu, wymieszaj z czekoladą. Na spód salaterki wlej 1/3 kremu stracciatella zastudź. Na to wlej mus czekoladowy. Zastudź. Na nim ułóż resztę pokrojonych na połówki truskawek. Zalej białym kremem, a ten resztą kremu stracciatella. Ochładzaj przez noc. Rano wybij na paterę. Udekoruj truskawkami i miętą.