Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak owocowa zdrowa zapiekanka? Tak! Z kuskusem i odrobiną amarantusa!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem na pół cm ponad poziom kaszy, przykryć i pozostawić na 10 minut (do wchłonięcia całego płynu).
Banana obrać i zblendować, a następnie wymieszać z kaszą, amarantusem, stevią i pokruszonymi orzeszkami pinii.
W kokilkach ułożyć warstwę masy, łyżkę borówek i na wierzch kolejną warstwę masy.
Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i chwilowym wystudzeniu podawać z jogurtem naturalnym.