Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki "Kawa. Sekrety baristy", którą można wygrać na moim blogu
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1268
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1268
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Składniki
Masło razem z cukrem ucieramy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy golden syrup (melasę lub miód). Mąkę przesiewamy razem z kakao i sodą, dodajemy do wcześniej powstałej masy i zagniatamy do momentu, aż ciasto będzie zwarte. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia ( nie będziemy musieli przenosić ciasta do blaszki, a jest to trudne ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm. Przekładamy do blaszki i przycinamy jeśli ciasto wystaje poza nią. Pieczemy w temp. 160 C przez 20 min. Jeszcze ciepłe kroimy na nieduże prostokąty. Następnie zostawiamy do wystudzenia. Masło na nadzienie ucieramy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie dodajemy przesiany cukier puder, kakao oraz kawę. Ucieramy do powstania jednolitej konsystencji. Masę przekładamy do szprycy cukierniczej lub sztywnego woreczka foliowego z lekko wyciętym rogiem. Na jednym ciastku robimy falę z masy i przykrywamy drugim ciastkiem, lekko dociskamy. Smacznego.