Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i mocno wilgotne! Przygotowane według przepisu A. Starmach
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 78
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2613
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1468
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 78
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2613
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1468
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę połamaną na małe kawałki oraz masło. Cały czas mieszamy, aż wszystko się rozpuści.
Do miski wbijamy jajka (roztrzepujemy je widelcem) i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli, miksujemy to, aby składniki się połączyły. Cały czas miksując, wlewamy powoli rozpuszczoną czekoladę.
Do powstałej masy dodajemy garść drobno posiekanych orzechów laskowych (możemy dodać mniej lub więcej – w zależności od upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką.
Masę na brownie wylewamy do blaszki (24x24cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 minut (pilnujmy czasu! Jeśli przetrzymamy ciasto dłużej w piekarniku, nie będzie tak mokre w środku). Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i dopiero kroimy.