Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i mocno wilgotne! Przygotowane według przepisu A. Starmach
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę połamaną na małe kawałki oraz masło. Cały czas mieszamy, aż wszystko się rozpuści.
Do miski wbijamy jajka (roztrzepujemy je widelcem) i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli, miksujemy to, aby składniki się połączyły. Cały czas miksując, wlewamy powoli rozpuszczoną czekoladę.
Do powstałej masy dodajemy garść drobno posiekanych orzechów laskowych (możemy dodać mniej lub więcej – w zależności od upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką.
Masę na brownie wylewamy do blaszki (24x24cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 minut (pilnujmy czasu! Jeśli przetrzymamy ciasto dłużej w piekarniku, nie będzie tak mokre w środku). Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i dopiero kroimy.
Przepis na to brownie podejrzałam u Ewy Wachowicz, gdy gotowała w programie "...
Odsłon: 15456
Pyszne brownie o korzennym smaku. Idealnie się sprawdzi jako przepis na szybk...
Odsłon: 5917
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 14
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 24
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 252
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 121
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 250
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 101
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 14
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 24
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 252
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 121
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 250
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 101
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę połamaną na małe kawałki oraz masło. Cały czas mieszamy, aż wszystko się rozpuści.
Do miski wbijamy jajka (roztrzepujemy je widelcem) i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli, miksujemy to, aby składniki się połączyły. Cały czas miksując, wlewamy powoli rozpuszczoną czekoladę.
Do powstałej masy dodajemy garść drobno posiekanych orzechów laskowych (możemy dodać mniej lub więcej – w zależności od upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką.
Masę na brownie wylewamy do blaszki (24x24cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 minut (pilnujmy czasu! Jeśli przetrzymamy ciasto dłużej w piekarniku, nie będzie tak mokre w środku). Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i dopiero kroimy.
Przepisy Desery
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Desery
Ciasto na upalne dni
Desery
Ciasto z truskawkami
Placek drożdżowy z rabarbarem
Przepis prosty a ciasto zawsze udane
Odsłon: 15
Ciasto z galaretką i truskawkami
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 24