Do góry

Desery Przepis na:

Brownie bez glutenu i wegańskie

Brownie bez glutenu i wegańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 3966

W moim Brownie są tylko produkty pochodzenia roślinnego. Jest idealne dla ludzi cierpiących na celiakię oraz tych, którzy z różnych przyczyn stosują dietę wegańską.

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 duże dojrzałe banany
  • 1/3 szklanki cukru klonowego
  • 3 kopiate łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 2 łyżki kakao
  • mrożone truskawki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Smak idealny, jak na Brownie przystało mocno czekoladowy i wilgotny.

    Fasolę należy odcedzić i zmiksować blenderem z bananami. Skrobię rozprowadzić w mleku sojowym, połączyć z miazgą fasolowo-bananową, dodać kakao i cukier klonowy.
    Wszystko dokładnie wymieszać blenderem. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na wierzchu poukładać zamrożone truskawki.
    Piec w temp. 160* ok. 45 minut.

    Po upieczeniu odczekać chwilę, aż się przestudzi i można konsumować ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 04 lutego Bardzo lubię ciacha na fasoli, właśnie za to, że są takie mega wilgotne. Świetny pomysł. :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń