Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący zamiennik klasycznego Brownie. Bazą jest kasza jaglana i mnóstwo wiórków kokosowych.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2287
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1231
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2287
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1231
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy. Do ugotowanej dodajemy olej i słodzik/cukier, dokładnie mieszamy łyżką.
Do mleka dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników.
Kaszę przekładamy do melaksera, dolewamy mleko z kakao i miksujemy do dokładnego połączenia. Następnie dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy.
Masę przekładamy do blaszki (u mnie sylikonowa kwadratowa 25x25 cm) i pieczemy 40 min 180 stopni.
Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!).