Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperturze pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
W misce ubić jaja. Dodać rozpuszczoną czekoladę, mleko i olej. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i posiekane śliwki. Wymieszać trzepaczką na gładkie ciasto. Przelać do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 170 stopniach C.
(Piekłam 40 minut -moim zdaniem ciut za długo).
Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
W kąpieli wodnej rozpuścić resztę czekolady, dodać 2 łyżeczki oleju i dodać drobno posiekane śliwki (można dodać draże z gorzką czekoladą lub np. z rodzynkami do przestudzonej ale płynnej polewy z czekolady). Rozsmarować polewę i schłodzić.