Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperturze pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
W misce ubić jaja. Dodać rozpuszczoną czekoladę, mleko i olej. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i posiekane śliwki. Wymieszać trzepaczką na gładkie ciasto. Przelać do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 170 stopniach C.
(Piekłam 40 minut -moim zdaniem ciut za długo).
Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
W kąpieli wodnej rozpuścić resztę czekolady, dodać 2 łyżeczki oleju i dodać drobno posiekane śliwki (można dodać draże z gorzką czekoladą lub np. z rodzynkami do przestudzonej ale płynnej polewy z czekolady). Rozsmarować polewę i schłodzić.