Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
forma 30x40 cm, mikser, dwie miski
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3500
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 345
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3500
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 345
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
Składniki
Piec 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. Smacznego :)
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kuwerturę posiekać i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z kakao, sodą i orzechami.
Jajka ubić na puch z cukrem i solą, dodać roztopioną kuwerturę i masło. Na koniec połączyć z mąką. Ciasto przełożyć do formy.
Rabarbar umyć i oczyścić. Obieraczką do warzyw pokroić na długie paski. Paski układać na przygotowanym cieście tworząc kratkę.