Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
forma 30x40 cm, mikser, dwie miski
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1142
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38514
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1142
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38514
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Piec 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. Smacznego :)
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kuwerturę posiekać i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z kakao, sodą i orzechami.
Jajka ubić na puch z cukrem i solą, dodać roztopioną kuwerturę i masło. Na koniec połączyć z mąką. Ciasto przełożyć do formy.
Rabarbar umyć i oczyścić. Obieraczką do warzyw pokroić na długie paski. Paski układać na przygotowanym cieście tworząc kratkę.