Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z bananami

Brownie z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 7998

Dodano:

Odsłon: 1613

Brownie z czerwonej fasoli, bananów i suszonych bakalii. Smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam.

Składniki

  • 2 duże banany, 2 łyżki kakao
  • 2 jaja, 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 suszone śliwki ,4 ciemne morele
  • 3 łyżki orzechów nerkowca, 1 łyżka miodu, 2 łyżki golden sirup
  • polewa;
  • 2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka miodu, 2 łyżki kakao, 30 g. gorzkiej czekolady
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brownie z bananami

Przygotowanie

  1. Fasolę odsączyć z zalewy, dodać pokrojone banany, jaja, kakao, miód i golden sirup, zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Namoczone wcześniej morele i śliwki pokroić i dodać do ciasta. Orzechy nerkowca dodać w całości. Ciasto wylać do formy i piec w 170* 30 minut.

  2. Olej roztopić, dodać miód, kakao i kostki czekolady. Polewę wylać na gotowe, upieczone ciasto i posypać orzechami nerkowca.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń