Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada, soczyste borówki i orzechowy posmak...nieziemsko pyszne. :)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 20
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 93
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 20
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 93
Składniki
Masło rozpuścić z czekoladą w garnku na najmniejszej mocy palnika. Wsypać cukier, do ostudzonej masy dodać jajka i dokładnie wymieszać trzepaczką, na koniec wmieszać łyżką mąkę. Teraz czas na masło orzechowe: Rozpuścić w rondelku masło, zdjąć z palnika i wmieszać masło orzechowe i szczyptę soli. Przelać ciasto do prostokątnej lub kwadratowej foremki, wyłożyć masło orzechowe robiąc esy-floresy i wysypać na wierzch borówki. Piec ok. 25 minut w 180°C. P.S.: Należy uważać, bo przygotowany produkt jest uzależniający, co może doprowadzić do nałogu (albo ostatecznie zeskrobywania resztek ciasta z papieru do pieczenia).