Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to niecodzienne połączenie które nie dość, że jest pyszne to oddziałuje prozdrowotnie na serce. Przekonaj się sam!
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1160
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 389
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1160
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 389
Składniki
Placek buraczany: Suche składniki: mąkę, 150 g erytrytolu, proszek do pieczenia, kakao i sól mieszamy w misce. W oddzielnym naczyniu mieszamy starte buraki, olej i jajka. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wylewamy na małą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Polewa orzechowa: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy łyżkę erytrytolu. Dodajemy dwie łyżki masła orzechowego i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka i podgrzewamy do uzyskania gładkiej polewy.
Jogurt owocowy: Skyr mieszamy w misce z dżemem aż oba składniki się połączą.
Wystudzone ciasto smarujemy polewą orzechową, następnie na wierzch wykładamy masę jogurtową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!