Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to niecodzienne połączenie które nie dość, że jest pyszne to oddziałuje prozdrowotnie na serce. Przekonaj się sam!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47811
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165663
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47811
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165663
Składniki
Placek buraczany: Suche składniki: mąkę, 150 g erytrytolu, proszek do pieczenia, kakao i sól mieszamy w misce. W oddzielnym naczyniu mieszamy starte buraki, olej i jajka. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wylewamy na małą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Polewa orzechowa: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy łyżkę erytrytolu. Dodajemy dwie łyżki masła orzechowego i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka i podgrzewamy do uzyskania gładkiej polewy.
Jogurt owocowy: Skyr mieszamy w misce z dżemem aż oba składniki się połączą.
Wystudzone ciasto smarujemy polewą orzechową, następnie na wierzch wykładamy masę jogurtową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!