Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to niecodzienne połączenie które nie dość, że jest pyszne to oddziałuje prozdrowotnie na serce. Przekonaj się sam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Składniki
Placek buraczany: Suche składniki: mąkę, 150 g erytrytolu, proszek do pieczenia, kakao i sól mieszamy w misce. W oddzielnym naczyniu mieszamy starte buraki, olej i jajka. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wylewamy na małą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Polewa orzechowa: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy łyżkę erytrytolu. Dodajemy dwie łyżki masła orzechowego i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka i podgrzewamy do uzyskania gładkiej polewy.
Jogurt owocowy: Skyr mieszamy w misce z dżemem aż oba składniki się połączą.
Wystudzone ciasto smarujemy polewą orzechową, następnie na wierzch wykładamy masę jogurtową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!