Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to niecodzienne połączenie które nie dość, że jest pyszne to oddziałuje prozdrowotnie na serce. Przekonaj się sam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7427
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7427
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Składniki
Placek buraczany: Suche składniki: mąkę, 150 g erytrytolu, proszek do pieczenia, kakao i sól mieszamy w misce. W oddzielnym naczyniu mieszamy starte buraki, olej i jajka. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wylewamy na małą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Polewa orzechowa: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy łyżkę erytrytolu. Dodajemy dwie łyżki masła orzechowego i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka i podgrzewamy do uzyskania gładkiej polewy.
Jogurt owocowy: Skyr mieszamy w misce z dżemem aż oba składniki się połączą.
Wystudzone ciasto smarujemy polewą orzechową, następnie na wierzch wykładamy masę jogurtową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!