Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w wersji wegańskiej - szczegóły w przepisie. Idealnie słodkie, pasuje do niedzielnej kawy czy na poczęstunek dla znajomych. Smacznego!
Mikser
Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz w zimnej wodzie. Pozostaw do odsączenia.
Odcedzoną fasolę przesyp do miski. Obierz banana i podziel na kawałki, i dodaj do fasoli. Wlej całość oleju.
Całość zmiksuj na bardzo gładką masę.
Dodaj kakao oraz sodę i całość dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce zmiksuj jajka z cukrem - na gładką i puszystą, jasną masę.
Do miski z ubitymi jajkami dodaj krem z fasoli. Wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni (funkcja góra-dół, bez termoobieg).
Przygotuj formę - ja piekłam w tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia.
Wylej ciasto do formy i włóż na środkową półkę nagrzanego piekarnika.
Piecz około 30-40 minut - do suchego patyczka lub jeśli wolisz bardziej wilgotne ciasto, piecz ok. 5 minut krócej (czyli np. 35 min. zamiast 40 min.).
Przygotuj polewę: wszystkie składniki polewy umieść w rondelku i podgrzewaj je na małej mocy palnika. Nie zagotowuj polewy.
Po przygotowaniu, wylej polewę na ciasto (polewa powinna być rzadka). Możesz udekorować ciasto dodatkami - ja użyłam płatków migdałów.
Dzisiaj zapraszam na moje ulubione, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto w mię...
Odsłon: 4660
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 40
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51301
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 40
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51301
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Składniki
Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz w zimnej wodzie. Pozostaw do odsączenia.
Odcedzoną fasolę przesyp do miski. Obierz banana i podziel na kawałki, i dodaj do fasoli. Wlej całość oleju. Całość zmiksuj na bardzo gładką masę.
Dodaj kakao oraz sodę i całość dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce zmiksuj jajka z cukrem - na gładką i puszystą, jasną masę. Do miski z ubitymi jajkami dodaj krem z fasoli. Wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni (funkcja góra-dół, bez termoobieg). Przygotuj formę - ja piekłam w tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto do formy i włóż na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-40 minut - do suchego patyczka lub jeśli wolisz bardziej wilgotne ciasto, piecz ok. 5 minut krócej (czyli np. 35 min. zamiast 40 min.).
Przygotuj polewę: wszystkie składniki polewy umieść w rondelku i podgrzewaj je na małej mocy palnika. Nie zagotowuj polewy. Po przygotowaniu, wylej polewę na ciasto (polewa powinna być rzadka). Możesz udekorować ciasto dodatkami - ja użyłam płatków migdałów.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z połówkami gruszek
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Ciasto z połówkami gruszek
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stani...
Odsłon: 18
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 47