Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta mocno czekoladowe. W tm wypadku dodatek malin sprawia że nie jest ono aż tak bardzo słodkie. Do jego przygotowania można użyć samej gorzkiej czekolady.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14276
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14276
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Masło oraz obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Następnie miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka a w następnej kolejności mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny i przykrywamy je delikatnie ciastem. pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową i malinami. Smacznego :)