Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na upał, bo lekki, bez pieczenia i bardzo szybki :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
Żelatynę rozprowadzam w ok. 1/3 szklanki gorącej wody. Brzoskwinie odsączam, a następnie dokładnie miksuję. Cztery łyżki zmiksowanych brzoskwiń odkładam do kubeczka, wykorzystam je do dekoracji. Do reszty zmiksowanych brzoskwiń dodaję jogurt, skórkę cytrynową oraz cukier puder i całość dokładnie mieszam. Na koniec dodaję żelatynę i ponownie mieszam. 4 dowolne foremki o średnicy ok. 5 cm przepłukuję zimną wodą i wypełniam je deserem. Następnie wstawiam desery do lodówki na ok. 2 godziny. Kiedy dobrze zastygną, odwracam foremki i deser przekładam na talerzyk. Jeśli deser jest oporny i nie chce wyjść, wkładam foremkę z deserem na chwilkę do gorącej wody. Śmietanę ubijam, czekoladę rozpuszczam, albo trę na tarce. Na każdy deser kładę po łyżce brzoskwiń z kubeczka. Ubitą śmietanę wykładam wokół deseru za pomocą szprycy, ale możecie to zrobić również łyżką. Całość polewam czekoladą. Deser jest gotowy. Smacznego :)