Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowy puch

Brzoskwiniowy puch

Autor:

Przepisów i artykułów: 373 Ocena: 1893

Dodano:

Odsłon: 3542

Jedno z ulubionych ciast do którego warto wracać.

Składniki

  • Herbatniki Pettit Berry o smaku kakaowym - 42 szt.
  • Brzoskwinie w syropie - 850 g
  • Śmietana 30 % - 200 ml
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Galaretki o smaku brzoskwiniowym - 2 szt.
  • Czekolada gorzka - 1/2 tabliczki
  • Mleko - 3 łyżki
  • Wiórki do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brzoskwiniowy puch

Przygotowanie

  1. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia., ułożyć warstwę herbatników. Z brzoskwiń odlać syrop 1 szklanka , wlać do garnka, dodać 1 szklankę wody, zagotować, rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia. Morele przekroić na połowę ułożyć na herbatnikach.

  2. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek wymieszać, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać, wyłożyć na herbatniki z brzoskwiniami, na wierzch wcisnąć resztę brzoskwiń.

  3. Przykryć warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając mleko, wyłożyć na herbatniki, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 3 godziny, podzielić na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń