Słodkie bułeczki na śniadanie.
Buchty drożdżowe z kremem czekoladowym
Składniki
- mąka 35 dag
- Drożdże 2 dag
- Cukier 6 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt.
- aromat waniliowy lub cytrynowy 1 szt.
- mleko cieple 200 ml
- Masło 8 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt.
- Sól 1 szczypta
- Masło 5 dag do smarowania bułeczek
- papier do pieczenia
- krem czekoladowy 1 słoiczek
Składniki
- mąka 35 dag
- Drożdże 2 dag
- Cukier 6 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt.
- aromat waniliowy lub cytrynowy 1 szt.
- mleko cieple 200 ml
- Masło 8 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt.
- Sól 1 szczypta
- Masło 5 dag do smarowania bułeczek
- papier do pieczenia
- krem czekoladowy 1 słoiczek

Etapy przygotowania
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, wlać 10 ml ciepłego mleka, wsypać 10 dag maki, staranie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie żółtka wymieszać z roztopionym masłem(8 dag) i dodać do rozczynu. Ciasto połączyć z resztą mleka, mąki, cukrami, aromatem i szczyptą soli.

Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.

Na stolnicy posypanej mąka uformować z ciasta wałek, spłaszczyć i urywać ręką porcje takie jak na pączki i nakładać krem.

Zlepiać i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia (stroną sklejenia do dołu) posmarować roztopionym masłem.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (10)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 138
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 138



Składniki
- mąka 35 dag
- Drożdże 2 dag
- Cukier 6 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt.
- aromat waniliowy lub cytrynowy 1 szt.
- mleko cieple 200 ml
- Masło 8 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt.
- Sól 1 szczypta
- Masło 5 dag do smarowania bułeczek
- papier do pieczenia
- krem czekoladowy 1 słoiczek
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, wlać 10 ml ciepłego mleka, wsypać 10 dag maki, staranie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie żółtka wymieszać z roztopionym masłem(8 dag) i dodać do rozczynu. Ciasto połączyć z resztą mleka, mąki, cukrami, aromatem i szczyptą soli.
Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Na stolnicy posypanej mąka uformować z ciasta wałek, spłaszczyć i urywać ręką porcje takie jak na pączki i nakładać krem.
Zlepiać i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia (stroną sklejenia do dołu) posmarować roztopionym masłem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut.
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
Serdecznie dziękuję i również pozdrawiam :)
O jejku!! jakie ty masz pomysły no jestem pod wielkim wrażeniem ,pierwszy raz widzę taką roladę Prezentuje się wspaniale ,kusi wyglądem ale i w smaku jest na pewno bardzo smaczna .Podziwiam ,podziwiam i jeszcze raz podziwiam .Pozdrawiam milutko
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Dziękuję i pozdrawiam :)