Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki na śniadanie.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17692
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15389
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5979
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9120
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17692
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15389
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5979
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9120
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, wlać 10 ml ciepłego mleka, wsypać 10 dag maki, staranie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie żółtka wymieszać z roztopionym masłem(8 dag) i dodać do rozczynu. Ciasto połączyć z resztą mleka, mąki, cukrami, aromatem i szczyptą soli.
Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Na stolnicy posypanej mąka uformować z ciasta wałek, spłaszczyć i urywać ręką porcje takie jak na pączki i nakładać krem.
Zlepiać i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia (stroną sklejenia do dołu) posmarować roztopionym masłem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut.