Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7596
Dodano: 27.11.2018
Odsłon: 5948
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Szklankę mleka gotujemy z masłem, gdy zaczyna bulgotać, należy wyłączyć, wrzucić połamaną czekoladę i kawę. Wymieszać, aż czekolada się rozpuści.
W pozostałym zimnym mleku rozprowadzamy skrobię kukurydzianą. Zimne mleko ze skrobią wlewamy do ciepłego mleka z rozpuszczoną czekolada i kawą.
Gotujemy na małym ogniu,aż powstanie konsystencja budyniu, ciągle mieszając.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 27 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Coś dla mnie, bo uwielbiam budyń czekoladowy.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz