Do góry

Desery Przepis na:

Budyń czekoladowo-kawowy

Budyń czekoladowo-kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 6599

Dodano:

Odsłon: 5857

Pyszny i rozgrzewający budyń na chłodne dni.

Składniki

  • 3 szklanki mleka
  • łyżka masła
  • 2 i 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 90 g. gorzkiej czekolady
  • łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szklankę mleka gotujemy z masłem, gdy zaczyna bulgotać, należy wyłączyć, wrzucić połamaną czekoladę i kawę. Wymieszać, aż czekolada się rozpuści.
    W pozostałym zimnym mleku rozprowadzamy skrobię kukurydzianą. Zimne mleko ze skrobią wlewamy do ciepłego mleka z rozpuszczoną czekolada i kawą.
    Gotujemy na małym ogniu,aż powstanie konsystencja budyniu, ciągle mieszając.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 27 listopada 2018 Coś dla mnie, bo uwielbiam budyń czekoladowy.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń