Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozgrzewający budyń na chłodne dni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1092
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13064
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1092
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13064
Składniki
Szklankę mleka gotujemy z masłem, gdy zaczyna bulgotać, należy wyłączyć, wrzucić połamaną czekoladę i kawę. Wymieszać, aż czekolada się rozpuści. W pozostałym zimnym mleku rozprowadzamy skrobię kukurydzianą. Zimne mleko ze skrobią wlewamy do ciepłego mleka z rozpuszczoną czekolada i kawą. Gotujemy na małym ogniu,aż powstanie konsystencja budyniu, ciągle mieszając. Smacznego.