Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny są dla mnie typowym skarbem lata. Oczywiście możemy je zamrozić ale to już nie ten sam smak. W wersji z kaszą jaglana przypadły mi zdecydowanie do gustu. W budyniu nie ma ani grama cukru - oprócz tego z owoców. Polecam również dla dzieci.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13668
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13668
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1181
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Następnie gotujemy do miękkości w 2/3 szklanki mleka. Kasza wchłonie nam całe mleko. Po ugotowaniu dolewamy resztę mleka (ciepłego lub zimnego), dodajemy kawałki banana i blend ujemy na gładki krem. Maliny miksujemy na mus. W słoiczku lub pucharku układamy warstwami: budyń, mus malinowy, budyń, mus malinowy. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami.