Do góry

Desery Przepis na:

Budyń jaglany z musem truskawkowym

Budyń jaglany z musem truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 433 Ocena: 6156

Dodano:

Odsłon: 238

można podać na ciepło lub zimno, może być śniadaniem lub deserem, można zrezygnowac z dodatku żółtka

Składniki

  • kasza jaglana 3/4 szkl
  • mleko
  • żółtko
  • truskawki
  • cukier
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń jaglany z musem truskawkowym

Przygotowanie

  1. 1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić na sitku, przelać zimną, jeszcze raz gorącą i znowu zimna, zalac mlekiem, dodać szczyptę soli, gotować na małym ogniu aż kasza będzie miękka a płyn odparuje (w razie potrzeby dolewać mleka lub wody), gdy kasza będzie miękka dodać żółtko, szybko wymieszą, chwile jeszcze trzymac na ogniu, lekko przestudzić, zblendować,
    2. truskawki zmiksować, doprawić wanilią, cukrem i sokiem z cytryny, mus możemy zagotować lub używać na zimno, jak kto woli, fajnie smakuje z kruchym ciasteczkiem





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń