Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podać na ciepło lub zimno, może być śniadaniem lub deserem, można zrezygnowac z dodatku żółtka
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12093
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12093
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić na sitku, przelać zimną, jeszcze raz gorącą i znowu zimna, zalac mlekiem, dodać szczyptę soli, gotować na małym ogniu aż kasza będzie miękka a płyn odparuje (w razie potrzeby dolewać mleka lub wody), gdy kasza będzie miękka dodać żółtko, szybko wymieszą, chwile jeszcze trzymac na ogniu, lekko przestudzić, zblendować, 2. truskawki zmiksować, doprawić wanilią, cukrem i sokiem z cytryny, mus możemy zagotować lub używać na zimno, jak kto woli, fajnie smakuje z kruchym ciasteczkiem smacznego