Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko budyniem z torebki żyje człowiek
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 10
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2640
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 34
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4722
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 10
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2640
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 34
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4722
Składniki
Z mleka zwykłego odlać 1/2 szkl. i rozpuścić w nim mąkę ziemn. Resztę obu mlek zagotować w rondlu z pozostałymi składnikiami ( z wyjątkiem uprażonych wiórek). Do gotującej się zawartości rondla wlać mleko z mąką i gowtować jeszcze 2min.
Gotowy bydyń posypać uprażonymi wiórami kokosowymi.
Smacznego - mnie najbardziej smakuje mocno schłodzony z lodówki ale są w domu i amatorzy gorącego deseru.