Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko budyniem z torebki żyje człowiek
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 189
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4003
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 189
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4003
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20046
Składniki
Z mleka zwykłego odlać 1/2 szkl. i rozpuścić w nim mąkę ziemn. Resztę obu mlek zagotować w rondlu z pozostałymi składnikiami ( z wyjątkiem uprażonych wiórek). Do gotującej się zawartości rondla wlać mleko z mąką i gowtować jeszcze 2min.
Gotowy bydyń posypać uprażonymi wiórami kokosowymi.
Smacznego - mnie najbardziej smakuje mocno schłodzony z lodówki ale są w domu i amatorzy gorącego deseru.