Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7853
Dodano: 25.06.2010
Odsłon: 18387
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Z mleka zwykłego odlać 1/2 szkl. i rozpuścić w nim mąkę ziemn. Resztę obu mlek zagotować w rondlu z pozostałymi składnikiami ( z wyjątkiem uprażonych wiórek). Do gotującej się zawartości rondla wlać mleko z mąką i gowtować jeszcze 2min.
Gotowy bydyń posypać uprażonymi wiórami kokosowymi.
Smacznego - mnie najbardziej smakuje mocno schłodzony z lodówki ale są w domu i amatorzy gorącego deseru.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kara 19 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
ppppychota pozdro0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania78 19 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis. Właśnie go wcinamy. Jest pyszny, niebo w gębie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

hanka78 19 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Na pewno pyszny. Można wykorzystać jako masę do ciasta.0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetalive 02 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo fajny, ma ocene 5 ;D0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 02 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy deser. Musi wspaniale smakować.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
cieszę się bardzo0 Kto głosował? | Odpowiedz

wanilia 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
właśnie przed chwilą zrobiłam i musze powiedzieć ze był pyszny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 26 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
sam widok kusi.....0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 25 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam kokos muszę wypróbować tylko jakoś nigdy mi mleko kokosowe nie wpadło w oko, muszę wyszukać. A tak na marginesie ja budyń jem tylko gorący. Dodaje do ulubionych. Jak zrobię napisze jak mi smakowało.0 Kto głosował? | Odpowiedz