Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwa i szyba w przygotowaniu, smaczna tarta
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3628
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3628
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Składniki
Ciasto: Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać zimną margarynę i dokładnie posiekać nożem. Do miski wbić żółtka, dodać cukry, śmietanę (lub jogurt) i wszystkie składniki dokładnie utrzeć mikserem. Zawartość miseczki przełożyć do mąki i zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 30 min. W tym czasie ugotować budyń i odstawić by przestygł. Jabłka obrać pokroić w grubsze plasterki. Banana również obrać i pokroić (warto skropić go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). Ciastem wylepić formę do tarty (średnica ok. 27cm) wysmarowaną tłuszczem i podpiec do zrumienienia ok. 10 min. w temp. 200 stopni. Na podpieczony spód wyłożyć przestudzony budyń, rozsmarować.
Ułożyć plastry jabłka i banany, posypać cynamonem.
Całość piec ok. 30 min. w temp. 200 stopni. Upieczoną tartę wyjąć z piekarnika i posypać banany pokrojoną drobno czekoladą, która się rozpuści. Smacznego :-)