Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyniowe pancakes to pyszne amerykańskie naleśniki, które zawsze się udają. Świetnie smakują zarówno na gorąco ledwo zdjęte z patelni jak i na zimno. Podane w towarzystwie ulubionych owoców i posypane cukrem pudrem zauroczą nie jedno podniebienie.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy do połączenia się składników. Następnie wlewamy mleko oraz olej, dodajemy jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Banany i obrane owoce kiwi kroimy w plastry. Winogrona przekrawamy na pół.
Na rozgrzaną patelnię ( najlepiej do naleśników ) bez dodatku tłuszczu, wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe pankejki przekładamy na talerz, podajemy z owocami i posypujemy cukrem puderem.